Θέματα φιλοσοφικά, επιστημονικά, κοινωνικά, ψυχολογικά, για τον άνθρωπο. Νευροεπιστήμες, εγκέφαλος,συνείδηση και νοημοσύνη. Νίκος Λυγερός.

Όλες οι ανθρώπινες έννοιες είναι προβολές του ανθρώπινου πνεύματος γι'αυτό σε τελική ανάλυση πολλές φορές είναι απατηλές. Δεν βλέπουμε την πραγματικότητα , την αντιλαμβανόμαστε (όπως νομίζουμε εμείς πως είναι). Ο,τι βλέπουμε είναι μια ερμηνεία της πραγματικότητας, που βασίζεται σε υποκειμενικά, ελαττωματικά ή προκατειλημμένα παραδείγματα. Αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στο πώς καταλαβαίνουμε τον κόσμο, αλλά και πώς καταλαβαίνουμε τους ανθρώπους... Όταν κάποτε ρώτησαν τον Ηράκλειτο πώς γνωρίζει όσα γνωρίζει απάντησε: «ερεύνησα τον εαυτό μου». Όμως δεν αρκεί μόνο η αυτογνωσία, χρειάζεται και η εμπάθεια... O Σωκράτης, μέσω της μεθόδου διαλόγου που είχε αναπτύξει, εκμαίευε (εξ ου και Μαιευτική Μέθοδος) από τον συνομιλητή του την αλήθεια/γνώση που είχε μέσα του αλλά δεν γνώριζε. Ο άνθρωπος δε μπορει να αναζητά αυτό που δε γνωρίζει γιατί τότε δεν ξέρει τί να αναζητήσει αλλά ούτε αυτό που γνωρίζει μπορεί να αναζητά γιατί το ξέρει ήδη. Ο άνθρωπος τίποτε νέο δε μαθαίνει, παρά μόνο παίρνει συνείδηση των όσων ήδη γνωρίζει. Η γνώση (μάθηση) είναι ανάμνηση (ενθύμιση) , υπάρχει λοιπόν η ανάμνηση μέσα μας...

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου. Iq test χωροαντιληπτικής ικανότητας

Γνώρισε τη νοημοσύνη σου. Iq test χωροαντιληπτικής ικανότητας
Έχετε ακριβώς 30 λεπτά για να κάνετε το Iq test. Μην αργοπορείτε πολύ σ'ένα πρόβλημα. Μπορεί να είστε σε εντελώς λαθεμένη κατεύθυνση και ίσως τα καταφέρετε καλύτερα στο επόμενο. Από την άλλη, μην εγκαταλείπετε πολύ εύκολα ένα πρόβλημα. Τα πιό πολλά μπορούν να λυθούν με λίγη υπομονή. Χρησιμοποιείστε την κοινή λογική για να κρίνετε πότε ν' αφήνετε άλυτο ένα πρόβλη­μα. Και να θυμάστε ότι, γενικά, τα προβλήματα τείνουν να γίνονται δυσκολότερα όσο προχωρεί το τέστ νοημοσύνης. Ο καθένας μπορεί να λύσει μερικά προβλήματα σωστά, αλλά κανένας δε μπορεί να τα λύσει όλα σωστά στο δοσμένο χρόνο.

Η απάντησή σας σε κάθε πρόβλημα θ'αποτελείται από ένα μόνο αριθμό. Στις ερωτήσεις που απαιτείται να επιλέξετε παραπάνω από μια απάντηση, τότε σημειώστε την κατά αύξουσα σειρά. Δηλαδή αν στην ερώτηση Χ η σωστή απάντηση είναι: το σχήμα 5 και  το σχήμα 3. Επιλέξτε 3 και 5.

Μπορεί να πρέπει να 'διαλέξετε ανάμεσα σε διάφορες εναλλακτικές λύσεις πού σάς δίνονται, ή να πρέπει να σκεφτείτε τη σωστή απάντηση. Σημειώστε την απάντησή σας καθαρά στον κατάλληλο χώρο. 'Αν δεν μπορείτε να βρείτε την απάν­τηση, μη μαντεύετε. Αλλ' αν έχετε κάποια ιδέα, χωρίς να είστε εντελώς βέβαιοι πώς είναι πράγματι η σωστή, σημειώστε την. Δεν υπάρχουν προβλήματα «απατηλά», αλλά θα πρέπει να. εξετάζετε πάντοτε διάφορους τρόπους προσέγγισης στο πρόβλημα. Βεβαιωθείτε ότι καταλάβατε τι σάς ζητούν πριν ξεκινήσετε τη λύση. Χάνετε χρόνο αν προχωρείτε, χωρίς να κάνετε τον κόπο να προσδιορίσετε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα.

Σημειώστε τις απαντήσεις σ'ένα χαρτί αφού ολοκληρώσετε την δοκιμασία ευφυίας, καταχωρήστε στο αντίστοιχο κουτακί ερώτησης την κατάλληλη απάντηση.

To τεστ ευφυίας, εξετάζει δείκτες νοημοσύνης μέχρι και λίγο μεγαλύτερο του 150 iq. Το τεστ προέρχεται από το βιβλίο 'Μέτρησε τη νοημοσύνη σου' του Καθηγητή Χάνς Τζ. Αιζενκ, Πειραματικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.


Ακολουθούν τα 50 ερωτήματα του Τεστ ευφυίας - Χωροαντιληπτικής Ικανότητας:


Τεστ iq ερωτήματα 1-6



Τεστ raven ερωτήματα 7-12



Τest iq πρόβληματα 13-19



Iq test δοκιμασίες 20-24



Τεστ νοημοσύνης δοκιμασίες 25-30



Μετρήστε τον δείκτη νοημοσύνης προβλήματα 31-34



Τεστ ευφυίας δεξιότητες 35-39


Iq test ερωτήματα 40-43



Ιq Test χωροαντιληπτικής ικανότητας ερωτήσεις 44-46



Τεστ νοημοσύνης, χωροαντιληπτικής ικανότητας δοκιμασίες 47-48



Ιq Test Raven, χωροαντιληπτικής ικανότητας Δοκιμασίες 49,50
















































































































































Braining.gr - Iqtest, στρατηγικά παιγνίδια, γρίφοι, προβλήματα λογικής
http://braining.gr






I.Q.
ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ
ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΥΦΥΪΑΣ


131 – 140
3%
Εξαιρετικής ευφυΐας
111 – 130
26%
Ανώτερης ευφυΐας
91 – 110
42%
Μέσης ευφυΐας
71 – 90
24%
Χαμηλής ευφυΐας



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ή διάγνωση της πνευματικής καθυστέρησης δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στα αποτελέσματα ενός  I.Q. τεστ.   



Δείτε επίσης: